Människor som pratar på Formac

En plats för utveckling

Stega är en plats för utveckling och riktigt bra resultat för bolag och individ​. Vår modell är välkomponerad och vi tror starkt på vad den åstadkommer​. På Stega är vi passionerade för att bidra till familjebolags fortsatta utveckling​.

För dig som säljer ditt bolag

Utveckling med varsam hantering av det som är unikt

Eftersom vi som utgångspunkt förvärvar fina, välfungerande familjebolag följer med det en stor respekt för verksamheterna och den själ som gör dem unika och framgångsrika. Tack vare egna erfarenheter av att driva och utveckla familjeföretag har vi särskilt god förståelse för hur vi varsamt hanterar det samtidigt som vi utvecklar bolaget.

Vi har en stark tro på att affärer görs mellan människor, därför lägger vi stor vikt vid det personliga bemötandet och byggandet av goda relationer. Vi anstränger oss för att det ska vara en schysst process från början till slut utan överraskningar längs vägen. ​När vi lämnar ifrån oss något, oavsett om det är ett bud eller ett avtalsförslag, är vår ambition att det är så välbalanserat att en överenskommelse inte är längre än en vända bort. ​

När vi får förtroendet att förvärva ditt bolag kan du känna dig trygg i vetskapen att vi liksom de flesta familjeföretagare, driver verksamheten långsiktigt med evig ägarhorisont. Vi kommer inte att prioritera kortsiktig vinst, finansiella marknader eller andra aktörers förväntan.

För oss går bolagets långsiktigt bästa alltid först. 

stega_12_1

Familjeföretaget sålde för att göra det möjligt att växa bolaget

Möt Conny & Janne, tidigare ägare av Alcon Högtryckstvättar

"Det blev precis som vi kommit överens om från början”

Janne och Conny hade drivit Alcon i 35 år när de fick frågan om de var intresserade av att sälja bolaget. Det var inget de funderat på innan de fick frågan. Hör dem berätta om sin resa och varför de valde att sälja sitt bolag till Stega och hur det känns såhär efteråt.

Bolaget såldes 2019

För dig som kliver in i våra gruppbolag

Beslutskraftiga, självständiga bolag med tydliga mål och självklar stöttning

Vi tror på individers förmåga, enskilt och tillsammans. Vår ägarfilosofi bygger därför på en kombination av tydliga mål och en hög grad av självständighet för bolagsledningarna. I våra bolag finns beslutskraften hos VD och ledningsgrupp att ta fram affärsplan och genomföra aktiviteter för att växa och utveckla bolaget. De känner sina kunder, sin affär och sin organisation.

​Vi vet också, av egen erfarenhet, att det kan vara utmanande och stundtals ensamt att som VD alltid ta yttersta ansvaret. En av våra viktigaste uppgifter är därför att vara tillgängliga bollplank när det efterfrågas. Dessutom finns genom koncernteamet och styrelsen tillgång till ytterligare expertis i specifika frågor.

​Som VD i ett av våra gruppbolag drar du också fördel av ett mindre koncernteam med tydlig ägarbild. I kombination med evig ägarhorisont skapar det förutsättningar att fatta snabba beslut med fokus på vad som i slutändan skapar ett välfungerande och framgångsrikt bolag över tid.​

Leende man

Mårten är VD i ett av Stegas gruppbolag

Möt Mårten Nydahl, VD Alcon Högtryckstvättar

”Vi skrattar mycket ihop, samtidigt som det finns en seriositet och hög ambition.”

Mårten Nydahl är VD på Alcon Högtryckstvättar och arbetar tätt ihop med Stega för att driva bolaget mot gemensamt uppsatta mål.

"Det är ett öppet, tillitsfullt och proffsigt samarbete. Vi har utmaningar, men det känns enkelt att prata med Stega om dem."

Hör Mårten berätta om hur det är att vara VD i ett av Stegas gruppbolag.

stega_quote

Stegas syn på verksamhet och människor är klok samtidigt som den har integritet. De driver bolag på ett klokt sätt. 

Peter Follin, styrelseledamot Formac 

Det svåraste var att släppa alla anställda. Det viktigaste för oss var att det blev bra för dem. Det blev det också.

Jan Andersson & Conny Jakobsson, säljare av Alcon 

De letar möjligheter hos människor, inte fel

Jan Carlsson, säljare av Formac

Vad vi erbjuder dig som kollega eller säljare av bolag

Utveckling och långsiktighet

Ett sammanhang där utveckling och resultat för såväl människor som bolag är starka drivkrafter.​ Vi levererar resultat men kompromissar inte med det som är långsiktigt klokt för bolagets bästa. Det ger oss en grundläggande trygghet i arbetet.​

Självständighet och expertis

Balans mellan att driva bolagen självständigt, stort beslutsmandat hos VD och ledningsgrupp, och samtidigt nära till stöd. Koncernteamets och styrelsernas specifika kompetens och erfarenhet av att utveckla bolag finns alltid tillgänglig.

Personligt och schysst

Affärer görs mellan människor. Det personliga bemötandet, goda relationer och välbalanserade affärsförslag är centralt för oss.​ Vår övertygelse är att en trygg och schysst miljö är en förutsättning för att prestera riktigt bra resultat över tid.​