Stega_15

Framgång genom omtanke

Varje dag bevisar vi att riktigt bra resultat och utveckling går hand i hand med ett schysst sätt. Vi når framgång genom omtanke om människor, företag och planet.

Av bolagsbyggare för bolagsbyggare

Stega bildades 2014 med idén om att vi kan vara en lämplig ägare för familjeföretag som är redo att ta nästa steg i sin utvecklings- och tillväxtresa. Idén växte fram ur egna erfarenheter av att ha tagit över en familjeägd verksamhet som befunnit sig i trygg status quo en tid. 2009 tog Stegas grundare Magnus Olsson vid på familjeföretaget Totalservice, numera Prowash, och drev i rollen som VD bolaget under 10 år. Under den tiden växlade bolaget upp från ett mindre, lokalt bolag till en nationell marknadsledare. Bolaget gick från ca 30 till 230 Mkr i omsättning samtidigt som lönsamheten följde med. Här kom insikterna om framgångsfaktorer, om utmaningar och vikten av förtroende mellan människor oavsett om det är medarbetare, kunder eller leverantörer. 2014 genomfördes ett generationsskifte för att möjliggöra nästa steg i utvecklingen, det till bolagsgrupp. I samband med detta blev Idun Industrier delägare i Stega, vilket tillförde ytterligare kunskap och erfarenhet till bolagsbygget. Magnus belönades 2017 med utmärkelsen EY Entrepreneur Of The Year för sitt arbete med Prowash. ​

Det är ett stort beslut att bestämma sig för att sälja sitt bolag. Det handlar om mer än en påse pengar, det handlar bland annat om ett livsverk, nära relationer till medarbetare, lokalsamhället men också sömnlösa nätter och en oro över hur det ska bli när man själv lämnat över. Allt detta har vi på Stega själva upplevt, inte bara som köpare av familjebolag utan också som säljare av livsverk inom familjen. Det medför en naturlig förståelse och ödmjukhet inför vad säljare går igenom.

Kunskapen från det operativa företagsutvecklandet och erfarenheterna av att sälja ett familjeföretag utgör hörnstenar i dagens Stega. Det präglar kulturen och formar processerna. På så sätt tar vi med vår historia när vi bygger framtid.

Principerna som guidar vårt agerande

w-handshake-alt

Schyssta

Vi är alltid respektfulla i alla sammanhang. Vår utgångspunkt är att vara en nettopositiv kraft och att tro gott om de vi möter. Vi letar inte fel. Vi möts jämbördigt i ögonhöjd med alla. Vi är oss själva med transparens och utan dolda agendor.

w-chart-line

Resultatdrivna

Vi är ambitiösa med högt ställda mål och stor handlingskraft. ​Med fokus på mål genomför vi det vi föresätter oss. ​Vi mäter resultat i en bredare bemärkelse. Goda resultat är, utöver finansiella, bland annat positiva livsresor för bolag och individ, vunnet förtroende och visad omtanke.

w-hand-holding-heart

Ansvarsfulla

Vi tar ansvar för våra beslut och håller det vi lovar. ​Hos oss ges frihet i hur man utför sitt uppdrag. Vi förväntar oss att man engagerat gör sitt bästa och skapar förutsättningar för att andra ska kunna göra detsamma.​

w-leaf

Långsiktiga

Vi skapar prestigelösa, trygga sammanhang och beslutsstarka organisationer. Vi säger alltid ja till en långsiktigt klok investering. Vi har respekt för historien i balans med tydlig plan för framtiden.​

Vårt erbjudande

Tillsammans växer vi

Stega är en plats för utveckling och riktigt bra resultat för bolag och individ​. Vår modell är välkomponerad och vi tror starkt på vad den åstadkommer​. På Stega är vi passionerade för att bidra till familjebolags fortsatta utveckling​.